Home Reisgids Excursies Waterpark Aquadiver

Waterpark Aquadiver

aquadiver waterpark

Waterpark Aquadiver ligt in Platja D’Aro en heeft een oppervlakte van maar liefst 60.000 vierkante meter. Jong en oud hebben hier dag in dag uit de tijd van hun leven. Naast de gebruikelijke faciliteiten die vooral de inwendige mens tot rust brengen zoals een restaurant, een kleine crêperie en een hamburgertent zijn er ook praktische faciliteiten zoals parkeerplaatsen en kleedkamers. Maar het gaat in een waterpark natuurlijk om de attracties. Onderstaande attracties zijn echt het beleven waard!

Soft runs
Deze vier glijbanen bevinden zich naast elkaar en zijn identiek. Zo kunt u kijken wie van uw vriendengroep het snelste benenden is. De glijbanen zijn 60 meter lang en natuurlijk hoeft u niet op een normale manier naar benenden!

Kamikazes

Alleen de allerstoersten durven van deze glijbaan af. Na een vrije val van 60 meter komt u met een verschrikkelijke snelheid terecht in het zwembad. Dit is de enige attractie van het waterpark waar de minimumlengte 1,40m is.

Zig-zag

Dit is een groep van drie glijbanen die een totale lengte hebben van 300 meter. De roze is de kortste, de witte is de snelste en de blauwe is de langste.

Adventure lake
Dit is een gebied voor de kleintjes. Er staan enkele attracties in het water zodat kleine kinderen leuk met elkaar kunnen gaan spelen. Ook aan de ouders is gedacht. Vanaf de zijkant hebben zij een perfect uitzicht op de kinderen.

Spiro-TUB

Dit is één van de engste attracties van het waterpark. De glijbaan is gesloten en van binnen is het helemaal donker. U kunt dus niet zien welke bochten eraan komen. Erg leuk maar voor kleine kinderen misschien te eng.

Baby Pool
Voor de allerkleinsten van de familie is er dit baby zwembad. In dit kleine badje staan enkele glijbanen waar de kleine rakkers met veel plezier vanaf zullen gaan.

Hydrotherapy pool
Als u alle glijbanen heeft gehad, is dit de plek om even na te praten. Deze jacuzzi’s zijn gevuld met warm water en geven een relaxend gevoel. Een drankje erbij en u waant zich als God aan de Costa Brava!

Wave pool
De Wave poll is één van de grootste golfslagbaden van Europa. In het zwembad bevindt zich meer dan 2 miljoen liter water. Het mechanisme dat de golven opwekt, kan zes verschillende soorten golven opwekken. Continue staan er vier badmeesters bij dit bad om bij eventuele calamiteiten direct in te grijpen.

WaterFall
Deze attractie is uniek in Europas. De WaterFall is een gesloten glijbaan waarin u plaats neemt met iemand anders in een plastic opblaasband. Nadat u naar benenden stort, bereikt u een gigantische snelheid en voelt u de G-krachten invloed uitoefenen op uw lichaam. Zorg wel dat u een goede zwembroek aan heeft. Menig persoon heeft al zijn billen verbrand als gevolg van een te zachte band en een te dunne zwembroek.

Riu Rapid
In deze wildwaterbaan drijft u op een rubberen opblaasband de rivier af. Onderweg komt u langs twee watervallen en vele verraderlijke bochten. De hele baan is 140 meter lang maar het duurt wel even voordat u een hele ronde heeft afgelegd.

Splash Mountain
Dit is in feite een achtbaan maar dan in het water. U neemt plaats met iemand anders in een opblaasband en vervolgens beleeft u een gigantische rit van 250 meter. Tijdens de rit komt u in gedeelten die donker zijn, wat de sfeer natuurlijk verhoogt.

Internet:
Aquadiver

SIMILAR ARTICLES

NO COMMENTS

Leave a Reply