Home Vliegtickets Costa Brava

Vliegtickets Costa Brava

Op zoek naar betaalbare vliegtickets naar de Costa Brava? Dan geven wij je daar hier meer informatie over. Voor een voordelige prijs vlieg je al snel naar Barcelona, Girona of Reus om de prachtige omgeving van de Costa Brava te ontdekken. Je vliegt hier in twee uurtjes naar toe. Lekker snel dus.

De Costa Brava ligt in het noordoosten van Spanje, in de streek Catalonië. De bekendste badplaatsen in dit kustgebied zijn Blanes, Calella, Lloret de Mar, Roses, l’Escala, Cadaques, Malgrat de Mar, Platja d’Aro en Tossa de Mar. De Costa Brava is een van de populairste kuststreken van Europa. Dit is ook niet zo gek, want deze regio aan de Middellandse Zee biedt tal van mogelijkheden voor elk type vakantieganger. Je kunt hier niet alleen genieten van zon, zee en strand, maar ook van lekker eten, een prachtig achterland, pittoreske dorpjes, idyllische vissersdorpjes, indrukwekkende bezienswaardigheden en mooie steden als Barcelona, Figueres en Girona.

Vliegen naar de Costa Brava

Je kunt naar de Costa Brava vliegen vanaf Nederland, België of Duitsland. Vanuit Nederland vlieg je hier naar toe via Schiphol, Eindhoven, Rotterdam of Maastricht.
Vanuit België kun je hier voordelig naar toe vliegen via Brussel Airport in Zaventem of het vliegveld Charleroi. Vanuit Duitsland kun je naar de Costa Brava vliegen via Düsseldorf en Weeze.

Vliegen naar de Costa Brava gaat erg snel. Vanuit Nederland vlieg je hier in twee uur naar toe. De kuststreek telt drie vliegvelden. Dit zijn de luchthavens van Barcelona, Girona en Reus. De luchthavens van Barcelona en Girona worden het meest gebruikt voor vluchten van en naar de Costa Brava. Deze liggen het dichtste bij de bekende badplaatsen. Vanaf deze twee vliegvelden is het ook makkelijk om een transfer naar een badplaats te boeken.

Vliegveld Barcelona

Het vliegveld van Barcelona, El Prat de Llobregat Aeropuerto, is een van de grootste vliegvelden van Spanje. Deze luchthaven ligt op 13 kilometer van Barcelona af. Vanaf de airport Barcelona bereik je de badplaatsen binnen anderhalf uur.

Dagelijks vertrekken er meerdere vluchten naar Barcelona. Je kunt hier naar toe vliegen via Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam. De luchtvaartmaatschappijen Vueling, Transavia en KLM bieden vluchten aan naar Barcelona Airport. Je kunt ook naar Barcelona vliegen vanaf Düsseldorf en Brussel Airport.

Vliegveld Girona of Reus

Verder kun je ook kiezen voor een vlucht naar Girona Airport of Reus Airport. Hier vliegen de voordelige budget vliegmaatschappijen vaak naar toe. Vanaf Girona is het anderhalf uur rijden naar de badplaatsen. Reus Airport ligt nog zuidelijker. Vanaf hier is het ruim twee uur rijden naar een badplaats aan de Costa Brava. Reus Airport is vooral populair voor vakantiegangers die naar Salou of Cambrils gaan, aan de Costa Dorada.

Het hele jaar door vertrekken er vluchten naar Airport Girona aan de Costa Brava. Vanaf Eindhoven, Brussel Charleroi en Weeze kun je hier naar toe vliegen met Vueling, Transavia of TUI. Ryanair biedt in het voor- en zomerseizoen vluchten aan naar Girona vanaf Maastricht Airport.

Vanaf Eindhoven en Brussel Charleroi en kun je meerdere keren per week naar Reus vliegen.