Home Nieuws en Tips Overwinteren in Spanje

Overwinteren in Spanje

overwinteren spanje

Vanaf november begint aan de Costa Brava het seizoen van de pensionados. De badplaatsen worden tijdens het winterseizoen gedomineerd door 65-plussers die heerlijk overwinteren in Spanje en genieten van het aangename klimaat. Warm, zonnig weer is de hoofdreden om te overwinteren in het zuiden. Maar mooi weer is aan de Costa Brava tijdens de wintermaanden niet gegarandeerd. Van november tot april is het weer zeer wisselvallig. Rond de middaguren kunnen voorjaarstemperaturen, zelfs zomerse temperaturen heersen. Evenzogoed kan het kwik blijven steken op 12ºC en voelt het door een koude noordenwind zelfs winters aan. In het kustgebergte kan het zelfs sneeuwen.

In het algemeen zijn de avonden het hele winterseizoen fris, de nachten koud en niet te vergeten, ook in het zuiden zijn de dagen tijdens de wintermaanden kort. De temperatuur loopt langzaam op in de loop van de ochtend en daalt weer flink in de loop van de middag. Naast korte broek en zomerblouses, moeten dus ook truien of een vest mee. Zelfs een winterjas is geen overbodige luxe. Dat het ook koud kan zijn in Catalonië zien de meeste overwinteraars over het hoofd, maar de bewoners van de regio hebben niet voor niets winterjassen, handschoenen, sjaals en mutsen in de kast.

Dikke dekens en verwarming zijn eveneens onontbeerlijk; de gebouwen met doorgaans dunne muren zijn niet gemaakt voor koude winters. Toch is centrale verwarming niet vanzelfsprekend in de accommodatie, vaak staat er niet meer dan een elektrisch kacheltje en dat volstaat niet altijd. Wie wil gaan overwinteren, kan beter iets meer geld uitgeven voor een comfortabel appartement met centrale verwarming. Niets is zo bevorderlijk voor heimwee als een kil en klam appartement. Boek bovendien liever geen appartement aan de rand van de badplaatsen; die liggen doorgaans in pure toeristenwijken waar een flink aantal winkels, restaurants en bars in de wintermaanden is gesloten. Voor een beetje gezelligheid en sfeer is om te overwinteren accommodatie die centraal ligt in de badplaatsen de beste optie. En dan kunt u alleen nog maar duimen dat de zon mee wil werken.

NO COMMENTS

Leave a Reply