Home Reisgids Winkelen

Winkelen

winkelen spanje

Winkelen aan de Costa Brava is super leuk. De Costa Brava heeft tal van winkels die een ruim assortiment aan souvenirs bieden. Zowel in de steden als aan de stranden vindt u souvenirwinkels. Zowel alcohol als sigaretten zijn in Spanje nog steeds ongelofelijk goedkoop. Een pakje sigaretten of een fles rode wijn kunt u tegen veel lagere prijzen kopen dan in Nederland. Dit komt doordat de belasting op genotsmiddelen in Spanje nog altijd onder de norm ligt van die van de meeste andere landen van de Europese Unie.

Aan de Costa Brava kunt u leuke producten kopen tijdens het winkelen. We hebben alvast een kleine selectie gemaakt van producten die zeker niet mogen ontbreken tijdens het winkelen. ‘Alpargatas’ zijn touwschoenen die de Catalanen niet alleen dragen als ze de sardana dansen maar ook aan het strand of in hun vrije tijd. Deze schoenen zijn goedkoop, niet te warm en gemakkelijk in het onderhoud. Het standaardmodel heeft zich in de loop der jaren verder ontwikkeld. Tegenwoordig zijn de alpargatas in verschillende kleuren, met versieringen en met mooie, lange linten te verkrijgen.

Keramiek

Bent u meer geïnteresseerd in keramiek, dan mag u een bezoek aan La Bisbal zeker niet missen. Al sinds de 16de en de 17de eeuw speelt de keramische industrie hier een grote rol. De traditionele productiemethoden worden in La Bisbal nog altijd doorgegeven in de keramiekschool, die de producten langs de hoofdweg verkoopt. Overigens vindt u niet alleen in La Bisbal, maar langs de hele Costa Brava talloze kleine en grote keramiekwinkels die mooie potten, sieraden en gebruiksvoorwerpen verkopen. Een bezoek aan een keramiekwinkel mag zeker niet op uw programma ontbreken.

Spanje heeft in de laatste jaren heel wat meer te bieden dan lederen schoenen en jassen. Vooral in grote steden als Girona en Barcelona vindt u flitsende mode voor stijlbewuste mensen. De Spanjaarden zijn altijd bekend geweest om hun elegantie en hun goede smaak. Spanje heeft de laatste jaren redelijk wat bekendheid verworven in de internationale modewereld. Tegenwoordig is Barcelona op modegebied niet alleen in Spanje toonaangevend. Naast New York, Parijs, Milaan en Tokio behoort de Catalaanse hoofdstad sinds enkele jaren tot de belangrijkste modecentra van de westerse wereld. Aan de Costa Brava liggen de boetieks bij wijze van spreken vlak om de hoek. U moet er beslist eens rondkijken.

SIMILAR ARTICLES

NO COMMENTS

Leave a Reply