Home Reisgids Platja d’Aro

Platja d’Aro

platja de aro

Platja d’Aro staat bekend om zijn massatoerisme. Geen andere plaats aan de Costa Brava heeft het toerisme zo geperfectioneerd als Platja d’Aro. Platja d’Aro is na Lloret de Mar de grootste vakantieplaats aan de Costa Brava. In de rustige wintermaanden wonen er nog geen 10.000 mensen in dit dan stille stadje. Als echter de zon begint te schijnen in het vroege voorjaar komen de eerste toeristen al naar Platja d’Aro en openen de eerste strandtenten, restaurants en discotheken hun deuren. Tijdens de topmaanden zijn er meer dan 100.000 toeristen in Platja d’Aro. De stad heeft de beschikking over een kilometers lang zandstrand dat aan de stadzijde wordt begrenst door een even zo lange winkelboulevard, de Carretera de San Feliú a Palamós.

Vind hier leuke aanbiedingen voor Platja Daro ->

De Carretera de San Feliú de Guixols a Palamós wordt ook wel de slagader van Platja d’Aro genoemd. Hier is op ieder moment van de dag wel iets te beleven. Kleine souvenirwinkels worden afgewisseld door disco’s, cafés, warenhuizen, hamburgerrestaurants en kleine winkeltjes. Omdat het verkeer in deze straat de laatste jaren steeds drukker werd, is er een voetgangerstunnel aangelegd. Overdag is de boulevard al druk, maar het strand is dan nog drukker. Overal liggen mensen handdoek aan handdoek. Het mooie zandstrand is het visitekaartje van de stad en het stadsbestuur zet zich dan ook extra in om het strand goed te verzorgen. Dagelijks wordt het gereinigd en op grond van zijn uitstekende hygiënische standaard wappert er de blauwe milieubeschermingsvlag van de Europese Unie.

Mooie hotels

Rond Platja d’Aro zijn in de afgelopen decennia ontelbare vakantiekolonies, hotels en campings uit de grond gestampt. Daartoe behoren enkele van de mooiste van heel Spanje zoals de Urbanización Mas Nou, die een eigen golfbaan heeft, of S’Agaró, wellicht de meest exclusieve vestiging aan de Costa Brava, waar één van de chicste strandhotels van Europa, Hostal de la Gavina, staat.

Website:
Platja d’Aro

SIMILAR ARTICLES

NO COMMENTS

Leave a Reply