Home Reisgids Girona

Girona

girona

Girona is één van de provinciehoofdsteden in het noorden van Catalonië. De stad heeft 80.000 inwoners en heeft een lange en interessante geschiedenis. In de Romeinse periode bouwde de stad de eerste verdedigingsmuur, die leed onder de Moslim Invasie en werd herhaaldelijk aangevallen door de Fransen. Ook op cultureel gebied heeft de stad veel te bieden. De stad staat vooral bekend om de oude Joodse wijk.

De Joodse wijk van Girona wordt gekenmerkt door mooie tuinen en vele nauwe en kleine stenen straatjes. In deze wijk woonden tot aan de 15de eeuw de Joodse inwoners van Girona. U kunt een bezoek aan deze wijk het beste beginnen bij ‘el Pont de Pedra’, de Stenen Brug, vanwaar u de kathedraal, de kerk van Sant Feliu en de kleurrijke huizen van de Onyar kunt bewonderen. Vervolg uw tocht naar ‘Rambla de la Llibertat’. Deze promenade is één van de meest levendige en drukke plekken van de stad, vanwege de centrale ligging en de vele winkels. U kunt ook naar ‘La Devesa’ gaan, een park dat is aangelegd in 1850 met een oppervlakte van 40 hectare. Het ligt in het midden van de stad en op dinsdag en zaterdag is er een grote markt waar ze van alles en nog wat verkopen.

Girona is een moderne stad die op 100 kilometer van Barcelona ligt. De stad heeft veel te bieden, zowel in de zomer- als in de wintermaanden. Gedurende het hele jaar vinden er markten en culturele evenementen plaats. In de laatste jaren heeft de stad een toename van de bevolking gekend, gedeeltelijk door de Universiteit en de vele studenten die vanuit andere plaatsen hier zijn komen wonen. Girona ligt zeer dicht bij de kust (30 – 50 kilometer). In een half uur kunt u op elk strand liggen van dit fantastische kustgebied. Er rijden ook dagelijks bussen vanuti Girona naar alle steden en dorpen aan de kust.

Website:
Girona

SIMILAR ARTICLES

NO COMMENTS

Leave a Reply