Home Reisgids Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell

Voor toeristen die op zoek zijn naar rust en ontspanning is Calella de Palafrugell de ideale vakantiebestemming. Het massatoerisme zoals dat heerst in Lloret en Blanes is hier niet aan de orde. Hier kunt u nog heerlijk wandelen langs de kleine, witte huisjes die worden bevolkt door de lokale vissers. Het dorp is bewoond sinds de Neolithische periode en tijdens de Romeinse tijd werd het dorp bewoond door de Romeinen. Later verlieten de bewoners de kust en vestigden zich verder in het binnenland. Toen piraten over de Middellandse Zee heersten, bouwde Calella de Palafrugell verdedigingstorens om zichzelf te beschermen.

Tijdens de zomermaanden kunt u zich op tal van manieren vermaken. Zo is het mogelijk om allerlei watersporten beoefenen maar er worden ook verschillende excursies, te voet, op de fiets of per boot aangeboden. Zo kunt u onder meer een bezoek brengen aan het Kasteel en de Botanische Tuinen van ‘Cap Roig’ die in 1927 werden gebouwd. Vanuit deze tuinen, waar veel mediterrane planten groeien, heeft u een weids uitzicht over de kust.

Vandaag de dag worden er in het Kasteel ‘Cap Roig’ veel culturele en artistieke tentoonstellingen gehouden, zoals het Costa Brava Jazz Festival. Overal beroemd zijn de ‘havaneres’ (traditionele liederen van de mariniers) van Calella de Palafrugell. Elke eerste zaterdag in juli, sinds 1966, komen mensen uit alle uithoeken naar Port Bo Beach om deze populaire liederen te zingen. ’s Avonds is Calella de Palafrugell kalm en rustig. Er zijn terrasjes waar u heerlijk kunt zitten. De mensen die op zoek zijn naar discotheken moeten naar Blanes.

Website:
Calella de Palafrugell

SIMILAR ARTICLES

NO COMMENTS

Leave a Reply