Home Reisgids Blanes

Blanes

blanes

Bij het horen van de naam Blanes gaat bij vele jonge Nederlanders het hart sneller kloppen. In de zomermaanden is Blanes namelijk een geliefde vakantiebestemming waar tot in de vroege uurtjes feest gevierd kan worden. In de stille winterperiode wonen slechts 25.000 mensen in Blanes, een stad die gelegen is in het uiterste zuiden van de Costa Brava. In de zomermaanden vertienvoudigt het inwonertal van Blanes. De stad wordt dan overspoeld met toeristen en draait de lokale economie op volle toeren. Echter, in de oude wijken van Blanes kunt u nog genieten van oude Catalaanse sferen. Hier geen dronken jongeren maar authentieke gebouwen en kleine cafés. Breng ook een bezoek aan de haven waar de vissers iedere dag hun brood verdienen.

In Blanes is een goed onderscheid te maken tussen het toeristische gebied en de oude wijken. De zich ver in zee uitstrekkende rots Sa Palomera vormt de grenslijn tussen de oude wijken en de nieuwe wijken waarvan Els Pins de bekendste en de grootste is. In Els Pins bevinden zich de meeste van de ruim veertig hotels en pensions, appartementen en campings. De oude straatjes zijn hier verkeersaders geworden met een vrijwel uitsluitend op toeristen ingesteld winkelaanbod. U vindt er souvenirwinkels en winkels met alle mogelijke strandbenodigdheden: van plastic schepjes tot zonneschermen, maar ook goedkope supermarkten waar huurders van appartementen hun boodschappen kunnen doen.

Het strand van Blanes daalt niet geleidelijk maar vrij abrupt naar de zee af. De meeste stranden van de Costa Brava dalen zo snel af en daarom moet u met kinderen bijzonder goed opletten. De stranden hebben zeer comfortabele kleedhokjes en openbare toiletten. Die voorzieningen zijn helaas nog niet altijd vanzelfsprekend op de Spaanse stranden. In het zuidelijke deel van de Costa Brava ligt maar één treinstation en dat is in Blanes. Dat maakt de stad tot een zeer geliefde bestemming voor een uitstapje voor de inwoners van Barcelona. Barcelona ligt immers maar zestig kilometer van Blanes. Voor de toerist in Blanes is het station ook een ideale mogelijkheid om ‘ongeorganiseerd’ uitstapjes te ondernemen naar Barcelona, Girona of Figueras.

Website:
Blanes.net

SIMILAR ARTICLES

NO COMMENTS

Leave a Reply